Малкият испански тим Хетафе продължава да изненадва специалистите в Европа. Този път отборът от мадридските предградия се наложи с 2:1 като гост на Бенфика в първа осминафинална среща от турнира за Купата на УЕФА.

Хетафе продължава да играе успешно на три фронта и освен това е единственият испански представител в тази фаза на Купата на УЕФА, след отпадането на Атлетико и Вияреал.

Обстоятелствата тази вечер също бяха на страната на испанците. Само след осем минути игра Бенфика остана с 10 души на терена, когато Оскар Кардосо бе изгонен заради откровен удар срещу Беленгер. Хетафе се възползва по най-добрия начин от численото си предимство и в 25-та минута Де Ла Ред откри резултата, след като получи пас от Албин и стреля фронтално срещу вратата.

Положението на домакините се усложни с контузията на основния централен защитник на тима Луизао. След това отборът на Бенфика вече изглеждаше смутен на терена и допусна втори гол. Пабло Ернандес се разписа в 67-та минута с бомбен шут извън наказателното поле.

Все пак Бенфика се окопити в последните 15 минути от срещата и реагира чрез ветерана Манторас, който вкара хубав гол за крайното 1:2.

Реваншът е на 12 март в Мадрид.