Ръководството на испанския клуб Хетафе официално отрече слуховете, че Бернд Шустер ще напусне клуба. Германецът е най-сериозният кандидат за заместник на Фабио Капело, който днес бе освободен от треньорския пост на Реал (Мадрид).

„В отговор на всички спекулации, които се разпространяват из медиите напоследък, ръководството на Хетафе категорично отрича да има каквато и да е уговорка с друг клуб относно нашия треньор Бернд Шустер”, се казва в официалния сайт на клуба.

„Шустер има договор до 30 юни 2008 година. Слуховете за неговото напускане не отговарят на истината и са далеч от реалността. Умоляваме всички медии да се отнасят с нашия клуб и всички, които са част от него, с нужния професионализъм и уважение.”

Шустер, който води Хетафе от две години насам, изведе клуба до първи финал за Кралската купа в история му, както и до първо участие в европейските клубни турнири.

Въпреки всичко, германският специалист никога не е криел желанието си да поеме бившия си отбор Реал и местните медии го определят като идеалния вариант за „кралския клуб”.