Хетафе постигна разгромна победа с 4:0 срещу Виляреал в домакинството си от шестия кръг на Примера дивисион. Това е втора победа за отбора от мадридското предградие от началото на сезона, докато „жълтата подводница“ претърпя трето поражение от началото на сезона.

Пред Виляреал се откри първата възможност в срещата в 7-та минута, когато Марио получи отличен извеждащ пас и стреля, но Гуаита успя да спаси. Осем минути по-късно Трихерос пусна отличен пас към Бакамбу, който пропусна да вкара.

Вратарят на Виляреал Мариано Барбоса направи невероятно спасяване в 27-та минута, когато отрази удара на Арамбари.

Играчите на Хетафе имаха претенции за дузпа за нарушение срещу Амат в 30-та минута, но съдията подмина ситуацията.

Седрик Бакамбу стреля с глава в 38-та минута, но на сантиметри над напречната греда.

Барбоса направи две нови спасявания в 40-та и 45-та минута, когато отрази удари на Алваро.

Хетафе поведе с 1:0 в 54-та минута, когато след центриране от корнер в наказателното поле на Виляреал Кала продължи с глава към втора греда, където Анхел не пропусан да вкара.

Хетафе удвои своята преднина в 64-та минута. Семедо допусна много груба грешка в защита, което позволи на Молина да вкара за 2:0.

Хетафе вкара трети гол в 67-та минута след гол на Бергара.

Футболистите на Виляреал имаха претенции за дузпа в 74-та минута за игра с ръка на Антунеш в наказателното поле на Хетафе.

Хетафе отбеляза четвърто попадение в срещата във втората минута на добавеното време на срещата. Анхел отбеляза своя втори гол в двубоя и по този начин оформи крайния резултат в двубоя.

Хетафе е девети в класирането с 8 точки, докато Виляреал е тринайсти със 7 точки.