Хетафе измъкна точка при гостуването на Валенсия, а мачът на „Местая“ от 28-ия кръг на Ла Лига завърши 0:0. Със сигурност „прилепите“ могат да съжаляват много повече, че не успяха да стигнат до победата, тъй като разликата между двата отбора в битката за топ четири остава шест точки.

Мениджърът на Арсенал Унай Емери присъства на „Местая“.

Първата възможност в срещата се откри пред гостите в 25-та минута. Кабрера отправи опасен удар, но Доменек успя да спаси.

След удара на Хайме Мата в 35-та минута топката се спря в гредата, но бе маркирана засада преди това.

Хайме Мата имаше претенции за дузпа в 36-та минута за извършено нарушение срещу него от страна на Хосе Гая, но съдията Санчес Мартинес прецени, че няма основание да свири така. Арбитърът реши да не преразглежда ситуацията с ВАР.

Дани Парехо центрира от корнер в наказателното поле на Хетафе в 43-та минута, след което Родриго Морено стреля с глава, а топката се спря в гредата. Преди това бе маркирано нарушение на Родриго срещу Джене.

Родриго отправи опасен удар в 49-та минута, но Сория спаси, след това топката се върна в нападателя на Валенсия, който отправи втори удар, но Антунеш успя да го блокира.

Валенсия вкара гол в 53-та минута чрез Гонсало Гедеш. След разглеждане на ситуацията с ВАР попадението не бе зачетено заради засада на Родриго Морено.

Дани Парехо центрира опасно в наказателното поле на Хетафе в 70-та минута, но Сория се намеси решаващо и спаси, изпреварвайки Гамейро и Родриго.

Дани Парехо отправи далечен удар в 75-та минута, но над напречната греда на вратата на Хетафе.

Хетафе е четвърти в класирането с 46 точки, а Валенсия е седми с 40 точки.