Хетафе, Еспаньол и Леванте не допуснаха изненади в реваншите си от 1/16-финалите си за Купата на Краля и очаквано продължават в следващия етап на турнира.

Най-много нерви определено хвърлиха играчите на Леванте, които стигнаха само до 0:0 на свой терен като домакини на Албасете. Втородивизионният тим, който заема последното място в Сегунда дивисион, опита да заличи равенството 1:1 от първия мач, ала така и не намери път към мрежата на Хесус Фернандес. Двубоят на „Суидад де Валенсия” не се отличи с кой знае какви достойнства, като общо за целия мач всеки от отборите стигна само до 1 точен удар към противниковата врата.

Далеч по-малко интрига имаше при гостуването на Хетафе срещу Ейбар, което мадридчани спечелиха с 2:1 и с общ резултат 5:1 продължиха към 1/8-финалите. Вигарай в 22-ата минута и Диего Кастро в 34-ата решиха всичко още преди паузата, а в 54-ата Федерико Пиовакари вкара гола на честта за новака в Примера.

Еспаньол не срещна особено трудности с отстраняването на Алавес, като се наложи с минималното 1:0 във втория мач. След 2:0 на свой терен в предишната среща, футболистите на Серхио не се нуждаеха от много, а в 65-ата минута Хайро Мория окончателно прекърши съпротивата на гостуващия втородивизионен съперник.