Отборът на Хетафе се класира за четвъртфиналите в турнира за Купата на Испания, след като победи в мача-реванш Леванте с минималното 1:0.

Въпреки това обаче Хетафе се представи повече от задоволително, тъй като имаше преднина от три гола при първата среща в двубоя и с общ резултат 4:0 стигна до следващия етап в надпреварата. Единственото попадение в срещата падна в 64-та минута и бе дело на взетия под наем футболист Хайме Гавилан.

Атлетико Мадрид също продължава напред в турнира за Купата, след 1:1 в срещата-реванш срещу Валядолид и 0:0 в първата среща.

„Дюшекчиите” се класираха за четвъртфиналите заради попадението на чужд терен, което бе от решаващо значение. В герой за Атлетико се превърна нападателят Серхио Агуеро, който вкара попадението малко след почивката.

Расинг Сантандер също успя да се пребори за място в следващия етап след голова фиеста и 4:2 срещу Сарагоса. Първият двубой между двата отбора завърши при резултат 1:1.

Отборът на Сарагоса успя да открие резултата още в 6-та минута, но се оказа, че след това не може да задържи преднината си и допусна да му бъдат вкарани 3 безответни гола. В 81-та Милито вкара за 2:3 и върна надеждите за нещо повече от поражение, но въпреки това домакините получиха право да изпълнят дузпа в последната минута на двубоя, което реши окончателно изхода от срещата.