Старши треньорът на Барселона Херардо Мартино заяви, че предстоящият мач срещу Реал Мадрид на „Сантиаго Бернабеу“ е последният шанс за каталунския отбор, за да се върне в борбата за титлата.

„Това е нашият последният шанс да останем в борбата за титлата. Ако разликата бъде увеличена на седем точки, ще ни стане много трудно, защото до края на сезона остават малко точки. Равенството също не е добър резултат за нас. Ние се нуждаем само и единствено от победа“, коментира Мартино.

„Най-важното, което трябва да направим е да играем нашата игра и да не позволяваме на Реал Мадрид да прави бързи контраатаки. Ние трябва да изиграем един перфектен мач, да контролираме топката и да не я губим лесно в центъра на терена. Също така не трябва да оставяме пространства за Гарет Бейл и Кристиано Роналдо“, добави аржентинецът.

„Неймар е един от най-добрите футболисти в света. Той не се нуждае от нито един мач, за да затвърди своите качества. Всички сме наясно с неговите способности“, продължи наставникът на Барселона.

„Това са мачовете на Меси. Ние обаче не разполагаме само с Меси. Имаме още много потенциал и сме длъжни да го разгърнем“, каза още Херардо Мартино.