Старши треньорът на Атлетико Мадрид Хавиер Агире призова играчите си да се проявят като бойци и да обърнат Болтън на реванша за Купата на УЕФА тази вечер. „Дюшекчиите” загубиха с 0:1 гостуването си в Англия, но на „Висенте Калдерон” ще имат шанс да променят развоя на събитията и да се класират за осминафиналите.

Мексиканският наставник заяви, че не иска да вижда страх в момчетата си преди тежкия сблъсък. От състава ще липсва наказаната звезда Серхио Агуеро.

„Трябва на всяка цена да вкараме гол и да играем умно. Изключително важно е да подходим правилно и да сме смели,” констатира Агире. „В четвъртък искам да изведа за мача 18 бойци. Нормално е да правим грешки, но не трябва да има страх или съмнение у нас. Имаме 90 минути да спечелим мача и да продължим. Нуждаем се от търпение, разум и добър футбол.”

Агире се постара да даде малко почивка и спокойствие за играчите си, като направи тренировките вечер и на закрити врати. „Направихме нещо различно този път, за да съхраним силите на отбора преди този важен двубои,” обясни специалистът. „Трябва да запазим надеждата за нещо повече в турнира. Работихме здраво, за да стигнем до тук и не искаме сезонът да приключи толкова рано.”

Агире не очаква много изненади от Болтън, а смята, че англичаните ще пристигнат в Мадрид предимно да отбраняват крехкия си аванс от един гол. „Мисля, че ще играят повече в задни позиции, но ние няма да гледаме тяхната игра, а ще се фокусираме върху нашата,” завърши треньорът на Атлетико Мадрид.