Бившият мениджър на Тотнъм Хари Реднап сподели, че все още смята Гарет Бейл за един от най-добрите футболисти в света. 68-годишният англичанин бе начело на „шпорите” между 2008 и 2012 година, когато Гарет Бейл бе един от основните му футболисти.

„Той направи фантастичен сезон за Реал Мадрид миналата година и вкара няколко забележителни попадения. Бейл е невероятен играч и според мен е измежду петимата най-добри футболисти в света в момента”, сподели специалистът пред „Goal”.

„Всички го обичаха в Англия. Дори в Манчестър го обичаха. Няма отбор, в който той да фигурира и да не е звездата. Ако беше останал в Англия, със сигурност щеше да бъде най-добрият футболист във Висшата лига”, допълни Реднап.

През този сезон уелсецът отбеляза 17 гола за „кралския клуб” и има 12 асистенции. Въпреки тези цифри феновете на „кралския клуб” смятат, че 25-годишният футболист не се справя добре с фланелката на мадридчани.

Не така обаче стоят нещата в националния отбор на Уелс. За „драконите” Бейл е отбелязал повече от половината им попадения в квалификационната група, а втората позиция, която заемат им позволява да се класират директно за Европейското първенство през 2016.