Реал спечели 30-та си титла снощи. И веднага се започна. Нямало такъв късметлийски отбор. Да печелиш срещите си в последните минути. И така да триумфираш накрая, след като почти през целия сезон си гледал гърба на Барса.

Това, което покри „кралете” във финалната фаза на шампионата обаче, бе не късметът, а характерът.

Над 80 процента от последните 10 мача бяха спечелени от „белия балет” с голове в последните минути на двубоя. Не може това да се дължи само на късмет. Е, феновете на Реал сигурно са скъсили сериозно живота си от напрежение в последните няколко кръга, но пък така титлата е много по-сладка. А болката за кръвния враг много по-голяма.

И за да бъде купонът пълен, играчите на Капело не изневериха на себе си и в последния, решителен двубой с Майорка. Докато каталунците се разхождаха срещу Химнастик, „белите” отново изтезаваха привържениците си изоставайки отново в резултата. И отново показаха характер и взеха победата в края на мача. Да вкараш 3 гола за 11 минути, без основния ти голмайстор, в най-важния ти мач за сезона е характер, а не късмет.

И няколко думи за Фабио Капело. През март всички искаха да си ходи, някои дори бяха готови да го носят на гръб до Италия. Дон Фабио отново показа, че е от най-големите в треьорството. Можем да му го признаем дори само заради смяната на Бекъм с Рейес. Сигурно се досещате защо.