Ален Халилович ще остане в Барселона за много по-малко пари. Това обяви агентът на играча Зоран Стоядинович в интервю за радио „Cadena Ser“. През седмицата той е имал среща с техническия секретар на каталунците Роберт Фернандес, на която са обсъдили бъдещето на хърватския футболист.

„Срещнах се с Роберт Фернандес и двамата имахме кратък разговор. Стана ми ясно, че сега не е моментът да говорим на тази тема. Не е времето да обсъждаме бъдещето на Ален. Аз обаче усетих едно много добро отношение и определено чувствата ми са за положителна развръзка. Ще бъде взето най-доброто решение за бъдещето на Ален“, коментира Стоядинович.

„Роберт е много впечатлен от момчето и спокоен за неговото бъдеще. Ален се представя по-добре от очакванията. Успя да се наложи в Спортинг Хихон и отборът постига доста положителни резултати. Освен това Халилович демонстрира много добро темпо в развитието си“, добави агентът на играча.

„Моето мнение е, че Ален трябва да продължи развитието си в Барселона, дори да няма място в титулярния състав на Луис Енрике. Нека Ален бъде 12-ият или 13-ият играч. Той пак ще има минути за игра. За Барселона обаче е най-важното той да трупа игрови минути и аз разбирам напълно треньорското ръководство. Желанието на Ален е ясно. Той е готов да остане в Барселона за много по-малко пари, в сравнение с това, което му предлагат Манчестър Сити и Манчестър Юнайтед“, продължи агентът на хърватина.

„Ако от Барселона преценят, че ще го преотстъпят и през следващия сезон, ние ще искаме той да продължи развитието си в Испания. Това е добре за него. Испанският футбол приляга повече на Ален от английския например. Разбира се, нашето желание е той да остане част от състава на Барселона.“

„В Барселона в момента са концентрирани върху спечелването на титлата и купата, което е напълно нормално. След това ще говорим за Халилович“, каза още Зоран Стоядинович.

Към Ален Халилович проявяват много сериозен интерес отборите на Валенсия и Севиля.