Хетафе прави изключително силен сезон в Ла Лига и е в борбата за място в топ 4 и участие в Шампионска лига през следващия сезон. Голяма заслуга за успехите на отбора има Хайме Мата, който се представи много добре. Само Лео Меси има повече голове от Мата в Примера дивисион досега през 2019 година. С други думи може да кажем, че нападателят на Хетафе е този, който води най-много сред испанските футболисти в шампионата. Оставяйки настрана превъзходството на Меси и съсредоточавайки се върху номер 7 в Хетафе, безспорно е, че сме изправени пред един от най-модерните футболисти в испанския футбол.

Хайме Мата не е само в страхотна форма от началото на 2019 година, но също така и по отношение на общия брой натрупани голове до този момент в лигата – 13, като това го прави най-добрият испански голмайстор в Примера дивисион заедно с Яго Аспас. Нито Родриго Морено, нито Борха Иглесиас могат да се конкурират с него.

Не е случаен фактът, че Хайме попадна сред избраниците на Луис Енрике за първите две евроквалификации на Испания.

Хайме Мата

източник: Gulliver/GettyImages

 

Истината е, че в момента нещата се развиват положително за Мата, но не може да се каже, че сезонът започна по същия начин за него. Той трябваше да излезе от ролята на резерва и да се пребори за своето място в състава на Хосе Бордалас. Сега Мата е безспорен титуляр.

Хайме Мата

източник: Gulliver/GettyImages

2019 все още е година на мечтите за Хайме Мата. Ако той продължи със същите темпове, а Хетафе успее да постигне добри резултати в последните осем кръга и задържи четвъртото място, отборът ще си осигури класиране в Шампионска лига. Възможност, която нито Хайме Мата, нито Хетафе могат да си позволят да изпуснат. 

Хайме Мата

източник: Gulliver/GettyImages