Полузащитникът на Реал Мадрид Гути е убеден, че отборът върви в правилната посока. Въпреки това, той изрази притеснението си от това, че единственият печеливш от снощното равенство в „Ел Класико” е отборът на Севиля, който ще се сдобие с аванс от три точки пред Барса и осем пред Реал, ако спечели днешното си гостуване на Химнастик.

„Това беше важен мач и възможност да съкратим преднината на директен конкурент за титлата. Всеки резултат различен от победа дава предимство на съперниците ни,” коментира Гути.

След равенството предимството на Барселона пред „Белия балет” от 5 точки се запази. Каталунците в момента оглавяват и класирането, заради по-добрата си голова разлика от Севиля.

„Трябва да вярваме, че постепенно ще съкратим разликата и ще спрем да губим точки,” продължи халфът. „Следващата седмица играем срещу Химнастик, които са много опасен съперник. Те ще бъдат особено мотивирани за мача с нас. Не се представяме добре у дома, но желанието, борбата и увереността от доброто ни представяне в срещата с Барса трябва да ни измъкнат от това състояние.”

Гути коментира и смяната си:

„Всичко е наред нищо не се е случило. Просто потичахме доста тази вечер, а и след срещата в Мюнхен, бързо натрупах умора. На пейката седяха хора, които можеха да дадат повече от мен на тима в този момент.”