33-годишният полузащитник на Реал Мадрид Гути потвърди, че се разделя с клуба след 25 години с екипа на „белия балет”. На специална пресконференция на стадион „Сантиаго Бернабеу” футболистът сподели, че сърцето му винаги ще остане в този отбор.

„Искам да благодаря на Реал. Израснах тук и прекарах 24 години от живота си в този клуб, 15 от които в първия отбор. Ще продължа кариерата си на друго място, но сърцето ми винаги ще принадлежи на Реал Мадрид”, започна искреното си изказване полузащитникът.

33-годишният бивш испански национал, който стана юноша на Реал през 1985 година, правейки професионалния си дебют 10 години по-късно, най-вероятно ще се присъедини към турския гранд Бешикташ.

„Надявам се, когато приключа с футбола, да мога да се върна в клуба. Решението не беше взето лесно.”

Реал Мадрид се раздели подобаващо със звездата си. В залата, в която се проведе пресконференцията, бяха внесени 15 различни трофея, спечелени от Реал Мадрид. Шефът на клуба Хорхе Валдано благодари на Гути за годините, отдадени на тима, а след това го прегърна.

„В Реал Мадрид винаги е имало много добри футболисти, но помолих ръководството да обръща внимание и на възпитаниците от собствената ни школа. Реал винаги се е отличавал с това, че е успявал да вплете добре привлечените звезди с играчите на клуба. Надявам се така за бъде и занапред”, добави Гути.

„Все още не съм решил къде ще продължа кариерата си. Имам добро предложение от Бешикташ, но още не съм взе окончателно решение”, добави още играчът, цитиран от испанското издание Маrca.

По време на кариерата си Гути е изиграл 541 мача в състава на Реал Мадрид и в вкарал 77 гола.