Един от капитаните на Реал Мадрид – Хосе Мария Гутиерес – Гути, разкритикува открито селекционера на националния отбор на Испания Луис Арагонес.

В интервю за Антена 3 Гути нападна възрастния специалист, като заяви, че е „срамота Раул да не е в националния”. Раул и Гути са съотборници в „белия балет”, а халфът заяви, че той самият не се притеснява, че не е викан при „фуриите”.

Голмайсторът на Реал и на Испания от известно време не попада в сметките на Арагонес, тъй като бе в  слаба форма. Въпреки че отново бележи попадения обаче, Раул не бе в списъка на селекционера и за евроквалификациите през юни.

Междувременно, Гути направи и сензационното разкритие, че ако продължава да е резерва в Реал, ще помисли за напускане след края на сезона.

„Никога не съм си мислил, че титулярното място ми е резервирано. Всяка година е различна, пълна с неизвестни. Не само дали ще играя, но и дали ще остана в клуба. Ако продължавам да търкам пейката…може да помисля за напускане,” заяви Гути.

Той продължи с откровенията: „Според мен клубът трябва да се отнася с малко повече уважение към дългогодишните си играчи. Клубът трябва да има смелостта да се изправи лице в лице с футболистите и да обясни намеренията си…”

Накрая, испанският халф разкри, че в момента в съблекалнята на Реал Мадрид цари пълно спокойствие. „В момента е перфектно,” заяви той.

Гути сподели и мечтата си за следващия сезон: „Мечтая си да спечелим Шампионската лига!”