Един от най-добре представящите се футболисти на Реал Мадрид през този сезон – Хосе Мария Гутиерес анализира моментното състояние на основния конкурент на тима за титлата Барселона.

Гути заяви, че вижда много прилики между настоящата ситуация в отбора на „каталунците” и старта на кризата на „галактико” Реал Мадрид, довела от четири години без титла. „Подобно е, тъй като последните мачове не се развиват добре за тях и така губят увереност,” заяви халфът и припомни за изживяното от него и съотборниците му в годината, в която Реал загуби от Монако в Шампионската лига, а след това отстъпи и на Сарагоса за Купата на Краля.

Въпреки това Гути подчерта, че нивото на игра на Барселона не е спаднало. „Гледах мача им в неделя и те имаха много възможности за гол. Ако играеха по-умно, щяха да спечелят мача. Но те не са чак толкова зле, колкото ги изкарват всички. Просто се намират в труден момент, най-вече по отношение на психическото състояние на играчите.”

По тази причина Гути очаква Атлетико Мадрид да постигне успех срещу Барселона на „Винесте Калдерон”, тъй като една победа за „каталунците” на вражески стадион може да повдигне духа им и да даде тласък за спечелване на Лигата.

„Един добър резултат ще ги накара отново да си повярват, и няма по-добро място от Калдерон за прекратяване на миникризата. Те са страхотен отбор и съм сигурен, че ще се борят за титлата до последно,” добави испанският полузащитник.

Гути отхвърли и всяка възможност играчите на Барселона да са загубили глада си за победи. „Не вярвам, че на света има футболист, който да не иска да печели титли, още повече ако играят в Реал или Барса. Това са отбори, в които единственото, което се иска е да се печелят мачове и титли.”