Бившият играч на Реал Мадрид Хосе Мария Гутиерес – Гути заяви, че малко смирение би било полезно за Жозе Моуриньо с оглед на разочароващия сезон 2012/2013.

„Лос бланкос“ записаха първа нулева година под ръководството на португалеца, след като сдадоха титлата в Ла Лига на Барселона, отпаднаха от Борусия Дортмунд в полуфиналите на Шампионската лига и загубиха финала за Купата на Краля срещу Атлетико.

Според Гути тъкмо последното поражение окончателно е утъпкало пътя на Специалния вън от „кралския клуб“. „Когато преминеш през най-лошия си сезон изобщо, би било добре за всички да покажеш малко смирение“, коментира 36-годишният испанец. „Очаквахме големи неща от Моуриньо и не само по отношение на трофеите. Той подведе феновете на Реал. Аз така виждам нещата.“

„Отдавна не съм в отбора, за да знам какво се случва в съблекалнята. Щом обаче имаш четиригодишен договор и се натискаш да напуснеш колкото се може по-скоро при първия средняшки или лош сезон, мисля, че е справедливо да се каже, че Жозе бяга.“

„Последните коментари на Пепе, Кристиано Роналдо и Икер оставят у мен впечатлението, че положението е нетърпимо. Няма да се учудя, ако Моуриньо е избрал да напусне в името на Реал“, допълни Гути.