Един от най-опитните в състава на Реал Мадрид Хосе Мария Гутиерес заяви, че според него съотборникът му Кристиано Роналдо по нищо не отстъпва на суперзвездата на Барселона Лионел Меси. Полузащитникът се яви на пресконференция, три дни преди голямото дерби на испанския футбол между Реал и Барса.

Гути не спести похвалите към Лео Меси, но обяви, че ще е грешка Реал да съсредоточи всичките си сили върху неговото опазване. „Трябва да имаме план как да противодействаме като цяло на Барса, тъй като техният отбор не е само Меси. Да пазим само един играч ще е смешно. Меси е невероятен, но също така и съотборниците му,” заяви халфът.

„Но Меси определено е най-опасния играч на Барса,” отчете още Гути, добавяйки, че не е изненадан от четирите му гола снощи срещу Арсенал. „Ако не Меси, не знам кой може да вкара четири гола. Той е един от двама-трима най-добри футболисти в света. Но ако говорите с Гуардиола, той сигурно ще ви каже същото за Роналдо.”

„Не знам дали Кристиано е също толкова добър, или е по-добър от Меси. И двамата могат да решават мачове. Но присъствието на Кристиано в нашия отбор ни носи спокойствие, много по-лесно се играе с него,” обясни Гути.

Ветеранът е убеден, че ужасният резултат 2:6 от миналата година няма как да се повтори. „Мачът ще е много труден, но ние ще имаме своите възможности. Имаме оръжия, които знаем как да използваме. Това ще е различен мач, и шансовете са 50 на 50,” каза той. „Знаем, че те са страхотен отбор, но не се чувстваме по-слаби от тях, защото не сме.”