Бившият наставник на Барселона и настоящ на Байерн Мюнхен Хосеп Гуардиола коментира един от най-наболелите въпроси за цялата каталунска общност в политически аспект. Става дума за исканата автономия от страна на административната единица, за която вече повече от две години хората в Каталуня се борят. Самият Гуардиола показа симпатията си към тези действия на хората, като обясни, че всичко по тази тема е казано.

„Мисля, че по този въпрос е казано всичко през годините. Особено при все това, че 1,6 милиона души са излезли по улиците. Това са повече от две години, в които хората са навън. Мисля, че е крайно време народът да бъде чут. Смятам, че политическата прослойка и въобще тези, които управляват трябва да са в услуга на хората и малко или много да изпълняват тяхната воля. Повече неща едва ли може да се кажат“, обяви наставникът на баварците.

Колкото до трансфера на Гарет Бейл в Реал Мадрид и до огромната сума, която „белите“ платиха за него на Тотнъм, Гуардиола коментира: „Това несъмнено са много пари, но много пари се разходват и в Бундеслигата, и за други играчи. Едва ли може Байерн да купи Меси от Барселона за сходна сума. Баварският клуб не функционира така, доколкото разбрах.“