Старши треньорът на Барселона Хосеп Гуардиола разкри, че ще вземе решение дали да поднови договора си с клуба през март или април следващата година.

„Рано е да говоря за подновяването на моя договор. През това лято реших да удължа контракта си. Аз винаги ще остане верен на Барселона и ръководството не би трябвало да се притеснява от факта, че настоящият ми договор изтича през лятото на 2011 година. Ако реша, ще остана и нищо не може да ме изкуши”, коментира Пеп.

„Предстои ни още много работа, тъй като сме в самото начало на сезона. Ще видя какви резултати сме постигнали до април и тогава ще взема моето решение да удължа договора си. Отказах дългосрочния контракт, който г-н Росей ми предложи в началото на сезона, защото искам аз да решавам бъдещето си. Искам, когато съм недоволен от работата си да напусна”, добави старши треньорът на Барселона.

„За мен най-важното нещо са резултатите и играта на отбора. Когато всичко е наред, нормално е и аз да съм начело на отбора. Ако нещата се провалят, ще си тръгна веднага, защото ще знам, че аз съм виновникът”, допълни младият специалист.

„Взаимоотношенията ми с новото ръководство са перфектни и нямам никакви проблеми. Сега съм се концентрирал изцяло върху работата си в клуба и се надявам да подобряваме с всеки изминал мач играта си, защото това е нашата цел”, каза още Хосеп Гуардиола.