Старши треньорът на Барселона Хосеп Гуардиола бе доволен след победата в Ел Класико. Наставникът на каталунците отличи чилийския футболист Алексис Санчес и вратарят Виктор Валдес, а също така не пропусна да отбележи грешки допуснати от играчите в неговия отбор.

„Първите 10-15 минути бяха за играчите на Реал Мадрид и трябва да ги поздравим за добрата игра в този период от мача. Знаехме, че не трябва да се стъписваме след допуснатия гол и започнахме да създаваме положение пред вратата им“, коментира старши треньорът на каталунците.

„Перфектен отбор не съществува. В част от мача успяхме отново да задържим много добре топката и да не даваме шанс на нашия съперник. И преди мача казах, че за да спечелим на „Сантиаго Бернабеу“, трябва да изиграем един много силен мач“, добави Пеп.

„Виктор Валдес допусна грешка при гола, но след това се представи на много добро ниво. Той показа, че може да излиза от трудни ситуации. Алексис е отличен футболист. Той демонстрира изключително добре как може да се възползва от празните пространства в отбраната на противника“, каза още Гуардиола.

„Допуснахме някои грешки в центъра на отбраната, които трябва да изчистим. Определено има неща за изчистване в нашия отбор. Всички победи на Бернабеу са важни“, завърши Хосеп Гуардиола.