Старши треньорът на Барселона Хосеп Гуардиола заяви, че шансовете Сеск Фабрегас да премине при каталунците ще има до последния час, в който трансферния прозорец не бъде затворен. През последните няколко месеца испанците се опитват да привлекат полузащитника на Арсенал, но Арсен Венгер е решен твърдо да запази звездата си.

В същото време Гуардиола даде да се разбере, че Лионел Меси все пак няма да вземе участие в предстоящия мач срещу Южна Корея.

„Трансферният прозорец се затваря в края на месеца. Ние не изключваме и двата варианта като възможни. Фабрегас може да дойде в Барселона, а може и да не дойде”, не бе много убедителен наставникът на каталунците.

„Ние имаме много собствени кадри, които вече доказаха, че ще можем да разчитаме на тях”, допълни Гуардиола.

„Меси няма да играе в първи мач срещу Южна Корея. Той е тренирал само един път след завръщането си и още не е готов. Да го пусна в такава ситуация на терена, би било неоправдан риск”, каза още треньорът на Барса, чийто тим вече е в Сеул.

Организаторите на контролната среща от Република Корея пък заявиха, че Лео Меси задължително трябва да играе поне 30 минути за Барселона в сряда, тъй като това е заложено в договора за азиатското турне на каталунците. Ако старши треньорът Пеп Гуардиола не включи Меси в игра, това ще струва 200 хиляди евро на Барселона.