Старши треньорът на Барселона Пеп Гуардиола сподели, че неговият колега Жозе Моуриньо може би е най-добрият треньор в световния футбол.

40-годишният испанец пое каталунците през 2008-а и спечели 12 трофея, с което се превърна в най-успешния треньор в историята на клуба. Гуардиола бе и много добър халф през 90-те години, но подчерта, че кариера като футболист не е необходимо условие да бъдеш добър треньор като даде примера с човека, начело на „Сантяго Бернабеу”.

„Не е задължително да си играл футбол, за да станеш велик треньор. Ариго Саки промени този спорт без да е играл, а Жозе Моуриньо е може би най-добрият треньор в света.”

Гуардиола за пореден път намекна, че съвсем скоро може да се оттегли от „Ноу Камп”. „Когато бях играч, осъзнах, че бях в ситуацията, в която не можех да давам повече от себе си. Ситуация, в която бях изморен и знам, че като треньор ще бъде същото.”

„Знам, че ще дойде денят, в който ще бъда изморен и ще се отказа. Надявам се този ден да дойде, защото нормално треньорите биват уволнявани преди да могат да изберат да напуснат, защото губят. Точно сега, аз мога да избера, но знам, че нещата няма винаги да бъдат такива. Треньорите, които губят, са уволнявани”, завърши Гуардиола.