Според информация на испанския всекидневник „Ел Мундо Депортиво“, която се потвърждава и от „Билд“, старши треньорът на Байерн Пеп Гуардиола е бил в понеделник в Барселона, където е имал дълга среща с бившия си помощник при каталунците Тито Виланова.

Както е известно, Виланова отново се лекува от рак, заради което се оттегли от треньорското си място в Барселона, което зае след оттеглянето на Гуардиола.

В началото на годината Виланова бе на лечение в Ню Йорк, където по това време живееше Гуардиола, който обаче тогава не бе посетил болния си приятел. Това накара по-късно Виланова да сподели: „Аз се нуждаех от него, но той не бе тук.“

През юни за съжаление Виланова отново се разболя от рак, а тогава Гуардиола каза: „За мен е много тежко да говоря за Тито на немски. Обичам го. Желая на него и неговото семейство най-доброто. Това ме натъжава много.“

Сега вече изглежда, че двамата са изгладили различията си и отново са в добри отношения. Доказателство затова е еднодневното пътуване на Гуардиола до Барселона в понеделник. В деня без тренировки в Байерн, испанецът се е качил на частен самолет, с който около 12 часа пристигнал в столицата на Каталуня.

Около 15 часа Пеп е бил вече в своето жилище, където е дошъл и Виланова, а двамата са прекарали заедно 3 часа и половина. Около 18.30 часа Виланова напуска апартамента, а 5 минути по-късно това прави и Гуардиола, който веднага след това пътува обратно с частния самолет за Мюнхен.