С гол в третата минута на добавеното време на Антоан Гризман Атлетико Мадрид победи Спортинг Хихон с 1:0 в мач от 11-я кръг на Примера дивисион. Атлетико държи третото място във временното класиране в Испания с 23 точки, а Хихон е 14-и с 12 точки в актива си.

Домакините владееха инициативата в двубоя, но успяха да реализират едва в 93-ата минута с гол на Антоан Гризман. Диего Годин пусна към Гризман, който вкара за 1:0, носейки ценни три точки за Атлетико Мадрид.

Преди това футболистите водени от Диего Симеоне имаха няколко шанса, но не стигнаха до попадение. В 26-ата минута Тиаго стреля нелошо с глава от точката на дузпата, но бе неточен. В 34-ата Джаксън Мартинес опита обещаващ удар, който обаче бе блокиран от защитник.

През първата част вратарят на "дюшекчиите" Ян Облак се отличи с две добри спасявания, а след почивката Гризман се оказа в изгодна позиция и стреля, но отново нямаше успех в тази 65-ата минута.

Стражът на Спортинг Хихон Иван Куеляр спаси вратат си с отлична реакция, но в крайна сметка допусна попадение в добавеното време, което костваше точката за тима му.