В мач от 29-я кръг на Примера дивисион Виляреал претърпя доста тежка загуба с 0:3 при гостуването си на Алмерия.

Домакините решиха крайния изход от срещата още през първите двадесет минути, в които отбелязаха два гола чрез Алваро Негредо в 7-та минута и Пабло Пиати в 20-та.

Крайният резултат в срещата бе оформен от Мане в 35-та минута, а гостите от Виляреал завършиха мача с човек по-малко, след като Робер Пирес бе изгонен за втори жълт картон в 59-та минута.

Севиля се утвърди на трето място в класирането и подгони втория Реал Мадрид, след като победи с минималното 1:0 Рекреативо Уелва.

Единственият гол падна в 32-та минута, след като Фредерик Кануте бе точен от дузпа. Домакините завършиха с човек по-малко, след като Айтор бе изгонен за втори жълт картон.

Атлетик Билбао постигна драматична победа с 2:1 срещу Майорка и по този начин баските отново се изкачиха в горната част на таблицата.

Домакините поведоха в резултата в 4-та минута след гол на Фран Йесте от дузпа, но Майорка успя да изравни в 72-та минута чрез попадение на Хурадо.

Победата за Атлетик Билбао донесе Хави Мартинес, който бе точен в 84-та минута.

Бетис оцеля и успя да вземе точка при домакинството си на Нумансия, след като двата отбора завършиха 3:3.

Андалусийци поведоха с гол на Серхио Гарсиа в 10-та минута, но гостите обърнаха развоя на мача с попадения на Аранда в 40-та минута и на Баркеро в 75-та от дузпа.

Домакините завършиха мача с двама човека по-малко, след като Нелсон и вратарят Рикардо бяха изгонени.

Бетис все пак стигна до изравнително попадение дело на Капи в 84-та минута.

Гостите от Нумансия завършиха мача с 10 човека, след като Павон бе изгонен за втори жълт картон в 88-та минута, а Рикардо Оливейра донесе победата за „зелено-белите”, тъй като реализира отсъдения от съдията наказателен удар.

И когато футболистите на Реал Бетис предвкусваха победата, гостите отново получиха право да изпълняват дузпа, която бе реализирана от Аранда в 90-та минута.