Два от фаворитите за осминафиналите за Купата на Испания – Бетис и Райо успяха да продължат напред, но Селта Виго спря участието си кръг по-рано от далеч по-непретенциозен съперник.

Селта претърпя сериозен неуспех в турнира за Купата на краля. Отборът от Виго отпадна на 1/16-финалите след загуба с 1:2 от третодивизионния Балеарес. Галисийци излязоха без голяма част от титулярите си и бяха попарени. В герой за домакините се превърна Хосе Бел, който вкара и двата гола във вратата на Матиас Дитуро. Бел откри резултата в 17-ата минута след асистенция на Канарио. В 67-ата минута резервата Брайс Мендес успя да изравни, но Балеарес изтръгна победата с ново попадение на Бел четвърт час преди края.

Бетис нямаше подобни проблеми и с лекота отстрани Валядолид. "Виолетовите" бяха амбицирани да поднесат изненада срещу състава на Мануел Пелегрини, но получиха два гола само за три минути преди почивката, дело на Уилиам Карвальо в 24-ата и Набил Фекир три по-късно. Точка на спора сложи Борха Иглесиас в 50-ата минута.

Райо Валекано също е на осминафиналите. "Валеканци" надвиха с минималното 1:0 като гост Мирандес. Единствения гол в двубоя отбеляза Андрес Мартин в 67-ата минута.

⚡FINAAAL en Anduva (0-1)
⚽️ @martin11andres
¡Estamos en Octavos de Final de #CopaDelRey! 🏆

Gran partido, @CDMirandes, mucha suerte en lo que resta de temporada 👏#MirandésRayo #VamosRayo pic.twitter.com/rEw4JmEzUq

— Rayo Vallecano (@RayoVallecano) January 5, 2022