Отборът на Гранада затегна възела около местата, даващи право на участие в Лига Европа в Ла Лига, след като изкова безценна победа с 3:2 при гостуването на Реал Сосиедад в мач от 35-тия кръг. 

Мачът за гостуващия тим започна по мечтан начин, като след попадения на Антонио Пуертас в 21-та и Роберто Солдадо в 43-та минута момчетата на Диего Мартинес се оттеглиха с аванс от 2:0 на почивката. 

Домакините обаче не оставиха нещата по този начин и само две минути след рестарта Микел Мерино намали за 1:2. Драмата в срещата обаче беше запазена за последните 10 минути на мача. 

В 83-та минута Сосиедад успя да изравни, след като Микел Оярзабал се възползва от подаване на Ниас Джуара, правейки резултата 2:2. Само 5 минути по-късно обаче гостите все пак си осигуриха 3-те точки, след като Домингош Дуарте направи резултата 3:2 две минути преди края на редовното време. 

Така Реал Сосиедад остана на 7-то място с актив от 51 точки, на две от 6-тия Хетафе. Гранада, от своя страна, е вече с 50 точки и гледа с надежда към евентуално спечелване на квота за Лига Европа.