Гранада до голяма степен си гарантира, че и през следващия сезон ще играе в Ла Лига. Това се случи, след като тази вечер възпитаниците на Айтор Каранка победиха с 1:0 Атлетик Билбао в домакинството си от 36-ия кръг.

Единственият гол в мача бе дело на Алекс Коладо в 35-ата минута, който се възползва от грешка в отбраната на съперника, комбинира със свой съотборник и отбеляза за 1:0.

В 85-ата минута гостите останаха и в намален състав, след като Микел Весга си изпроси втори жълт и червен картон за груб фаул. В добавеното време домакините отбелязаха и втори гол, но той не бе зачетен след намесата на ВАР заради засада.

С тази победа Гранада събра актив от 37 точки и излезе на 16-ото място в класирането. Отборът вече е на 5 точки от заемащия 18-ата позиция Майорка, който обаче е с мач по-малко.

В същото време поражението е доста болезнено за Атлетик Билбао и може да се окаже фатално в битката за участие в Европа. Баските заемат 8-ата позиция с 52 точки и са на точка зад 7-ия Виляреал, който обаче тепърва ще играе своя мач от този кръг.