Отборът на Гранада постигна повече от изразителна победа с 4:0 над Валядолид в първи мач от 19-я кръг на Примера дивисион.

Срещата премина с подчертано превъзходство на Гранада, а головете в полза на домакините бяха дело на Джейсън Мурийо, Франсиско Ресио, който се разписа на два пъти, и на Юсеф ал Араби. Гостите така и не можаха да стигнат до почетно попадение.

Резултатът бе открит след 12 минути игра, след невероятен гол на Джейсън Мурийо дошъл след ефектно негово изпълнение със задна ножица – 1:0.

В 22-ата минута пред Франсиско Ресио се откри нова чудесна възможност. След изпълнение на корнер, той се оказа най-съобразителен и от недалечна дистанция насочи топката в долния десен ъгъл на вратата на Валядолид.

След почивката преднината на Гранада стана класическа. Авторът на второто попадение Ресио записа втори гол на сметката си и направи резултата 3:0.

Малко повече от 10 минути преди края Диего Майнц подаде добре към Юсеф ал Араби, който оформи крайния резултат 4:0.

След успеха Гранада заема 9-о място с 23 точки, а Валядолид е 17-и с 16. В следващия кръг Гранада посреща Осасуна, а Валядолид гостува на Атлетик Билбао.