Гранада, който е в зоната на изпадащите в класирането на Примера дивисион изненада Бетис и победи с 4:1 в мач от 23-ия кръг.

Бързи три гола от страна на Гранада сякаш бързо решиха изхода в срещата.

Още в 18-ата минута Мехди Карсела-Гонсалес вкара във вратата на Бетис. Хубаво отборно отиграване позволи на Гонсалес да стигне до вратаря и да го залъже, вкарвайки с диагонален удар.

Десет минути по-късно Адриен Рамос удвои преднината на "филипинците". Литри отне топката и проби по лявото крило, след което центрира към Рамос, който бе безгрешен и вкара за 2:0.

В 33-ата минута Гранада тотално подчини съперника си. След разбъркване в наказателното поле и няколко опита, Андреас Перейра стигна до топката и все разписа.

Натискът на домакините продължи и през втората част. В 63-ата минута Рамос записа и втория си гол в мача. Поредно непреценено излизане на вратаря Антонио Адан костваше на тима му четвърто попадение.

Само три минути по-късно, напрежението взе превес и Нахуел Лейва и Андреас Перейра се спречкаха, което принуди съдията на покаже червен картон и на двамата.

В 75-ата минута Петрос вкара и единственото попадение за Бетис. След центриране от ъглов удар, той бе на точното място и изненада стража на Гранада за крайното 4:1.