Гранада взе гостуването си на Селта с 2:0 от 4-я кръг в Примера Дивисион. Домакините още първото полувреме загубиха шансове за победа, след като до 30-ата минута бяха останалите с двама души по-малко.

В седмата минута Хорхе Саенс застъпи без топка Роберто Солдадо, избутвайки го в гръб. След преразглеждане на ситуацията с ВАР, съдията Прието Иглесиас вдигна директен червен картон на защитника.

18 минути по-късно Франсиско Белтран влезе остро в краката на съперников играч и след нова консултация с ВАР, реферът му показа червен картон.

В 38-ата минута съдиите отново бяха в центъра на събитията, след като отмениха гол на гостите заради засада.

Заради трите случая със забавянето на играта, арбитърът даде 6-минутно продължение. Това се оказа пагубно за „небесносините“, които инкасираха гол в 46-ата, след като Херман Санчес се извиси над останалите при центриране от ъглов удар и откри резултата.

 

Началните минути на второто полувреме също не преминаха спокойно, тъй като в 51-ата ново попадение на Гранада беше отменено заради засада.

Само три по-късно обаче гостуващия състав си подпечата успеха, когато Янхел Ерера си осигури пространство на ръба на пеналерията и със силен изстрел, отбил се от дясната греда, матира Рубен Бланко за 2:0.

Този развой на събитията успокои тима от подножието на Аламбра, който запази контрола над двубоя и не допусна изненади до края.

С тези три точки Гранада се изкачи на шестото място със 7 пункта, на три зад лидера Севиля, а Селта продължава да бъде само с една победа на 15-ото място и с 4 точки.