Гранада и Алмерия завършиха наравно 0:0 в последния мач от 12-ия кръг на Примера дивисион. За резултата трябва да съжаляват повече домакините от Гранада, които почти цяло полувреме играха с човек повече на терена, но не успяха да се възползват от предимството си.

Двубоят започна с домакински натиск, който се изрази с две сериозни опасности, при които Юсеф Ел Араби стреля опасно, но Рубен го отчая с блестящия си рефлекс.

Фернандо Сориано на свой ред в 32-ата минута бе близо до попадение, когато засече с глава центриране, но топката мина встрани от лявата греда. Рубен пък отново показа класа, спасявайки удар от близо на Пити.

Втората част започна лошо за Алмерия, след като Рамон Асеес получи втори жълт картон и остави съотборниците си с човек по-малко.

До края на мача Гранада имаше преимущество, което се изрази в няколко опасности. Изстрел на Кордоба с глава пропусна целта, а изстрел на Исаак мина малко над напречната греда.

Така в крайна сметка гол не падна и двата отбора поделиха по една точка. В класирането Гранада е на 15-а позиция с 11 точки, а Алмерия е на 17-а позиция с 10, колкото имат и отборите на Депортиво Ла Коруня и Елче в зоната на изпадащите.