Еспаньол допусна поражение с 0:2 при домакинството си на Хетафе в 7-ия кръг на Ла Лига и по този начин записа втора поредна загуба. Каталунците бяха доста неубедителни срещу мадридския си съперник, който демонстрира доста по-приятен футбол след слабото си начало на сезона.

Двубоят на „Корнея Ел Прат“ бе решен с два късни гола на Адриан Колунга, които бяха първи за нападателя през тазгодишната кампания. Роденият в Овиедо футболист откри в 72-ата минута, когато получи идеална топка от миналия през Реал Мадрид Пабло Сарабия. За Еспаньол това бе доста неприятно развитие на мача, като се има предвид, че в предишната атака Виктор Санчес бе пропуснал хубаво положение за гол.

Каталунците се вдигнаха на щурм в заключителния четвърт час, но във втората минута на добавеното време инкасира втори гол. Той падна по вече познатата схема, като Сарабия отново блесна с асистенция, а Колунга преодоля сравнително лесно Кико Касия.

Успехът изкачи столичани до 11-ото място със 7 точки. Еспаньол е на 7-о място с четири повече.

Гости от Мадрид бутнаха Еспаньол по наклонената плоскост

източник: БГНЕС

В по-ранния мач от кръга Елче записа първа победа след влизането в елита. Новакът надделя с минималното 1:0 като гост на Селта Виго и за първи път доста време се оказа извън зоната на изпадащите.

Победният гол бе дело на Хави Маркес в 62-ата минута, като заслугата бе на Коро. Централният нападател показа добра комбинативност и намери своя съотборник на чиста позиция.

Така Елче спечели 6-а точка от началото на шампионата и вече е 15-и във временното класиране. Селта, макар и със същия актив, е четири позиции по-високо.