В мач от 31-я кръг на Примера дивисион Атлетико Мадрид победи с 6:3 Алмерия в истинско голово шоу, което бе представено на стадион „Висенте Калдерон”.

Домакините поведоха още във 2-та минута, когато Антонио Лопес с премерен удар не остави никакви шансове на вратаря на гостите Диего Алвес и топката се озова в мрежата.

В 4-та минута Агуеро нахлу в наказателното поле на Алмерия и принуди Пулидо да го фаулира, а съдията Перес Бурул даде дузпа за „дюшекчиите” и показа червен картон на футболиста на гостите.

Минута по-късно Диего Форлан бе точен от бялата точка и удвои преднината на Атлетико Мадрид.

В 10-та минута Фелипе Мело намали преднината на домакините, а в 17-та минута Хуанма Ортис се възползва от грешка в отбраната на Атлетико и изравни резултата.

В 33-та минута португалската звезда на Атлетико Симао изпълни по чудесен начин пряк свободен удар и отново даде гол преднина за „дюшекчиите”.

Само три минути по-късно отбраната на домакините отново сбърка фатално и Негредо изравни резултата.

В 40-та минута Хуанито от Алмерия получи втори жълт картон и гостите останаха с двама човека по-малко.

В 45-та минута Раул Гарсия подаде на Симао, който с хубав премерен удар отбеляза второто си попадение в срещата и даде преднина от един гол на Атлетико след първото полувреме.

В 53-та минута Симао центрира от ъглов удар в наказателното поле на Алмерия, където най-съобразителен бе Агуеро, който отбеляза петия гол в мрежата на гостите.

В 69-та минута Форлан подаде на Рейес, който центрира в наказателното поле на гостите и Серхио Агуеро се разписа за втори път в мрежата на Алмерия и по този начин оформи крайния резултат в срещата.

Атлетик Билбао постигна важна победа с минималното 1:0 срещу Еспаньол. Единственото попадение в срещата отбеляза Гармендия в 15-та минута.

Валядолид без Владимир Манчев в състава си победи с класическото 3:0 като гост Леванте. Йоренте откри резултата в 24-та минута, а през второто полувреме Виктор в 59-та минута и Фернандес в 88-та оформиха убедителната победа на „бяло-виолетовите”.