Валенсия оцеля за Купата на краля след невероятна гоненица за 4:4 с гостуващия Райо Валекано в реванш от 1/16-ина финалите.

Първият мач в мадридското предградие Вайекас бе завършил с победа за „прилепите“ с 2:1 и нищо не предвещаваше подобна драма. Още повече, преди няколко дни Валенсия би категорично Райо и за първенство с 3:0.

Мачът започна с ранен гол за Валенсия дело на Пако Алкасер още в 8-ата минута. След това обаче се развихри Райо и вкара набързо три гола. Хосабед в 20-ата Посуело в 23-ата и Перейра в 38-ата обърнаха хода на елиминацията в полза на гостуващия тим.

В самото начало на втората част автогол на Морсийо върна част от надеждите на Валенсия, но Ембарба в 61-ата направи резултата 2:4.

Валенсия обаче не се предаде и продължи да гони класиране. Отново Пако Алкасер в 65-ата и Родриго в 71-ата минута доведоха резултата до рядко срещаното 4:4, което обаче удовлетворяваше валенсианците.

В 82-ата минута драмата продължи с изгонването на Родриго от състава на Валенсия, но „прилепите“ устискаха и се класираха напред с общ резултат 6:5.

В друга елиминация елитният Селта успя с мъка да отстрани втородивизионния Лас Палмас с 3:1 в реванша след 1:2 на Канарските острови.

Селта стигна до класирането чак във втората добавена минута на редовното време, когато се разписа решително Ореяна. Преди това точни бяха Ларивей /19/ и Санти Мина /50/ за Селта, както и Алеман /53/ за Лас Палмас.

Гостите играха с 10 души от 68-ата минута заради червения картон след два жълти за Аютами.