В мач от 8-я кръг на Примера дивисион Виляреал и Атлетико Мадрид направиха зрелищно равенство 4:4 на стадион "Ел Мадригал", като и двата отбора могат да съжаляват, че не стигнаха до трите точки. 

Мачът започна повече от добре за „дюшекчиите”, след като още в 1-та минута Перния и Форлан комбинираха помежду си и топката попадна в Симао, който с много хубав удар от границата на наказателното поле на Виляреал направи безпомощен Диего Лопес.

В 22-та минута гостите удвоиха преднината си, след като Симао напредна в половината на Виляреал и центрира в наказателното поле на домакините, след което Годин сбърка фатално и Форлан отблизо разстреля Диего Лопес.

Гостите останаха с човек по-малко в 37-та минута, след като Евер Банега фаулира грубо Капдевила и бе изгонен с втори жълт картон, което в последствие се оказа доста решаващо за крайния изход на срещата.

Началото на второто полувреме бе мечтано за футболистите на Виляреал, които още в 48-та минута ликуваха, след като Маркос Сена стреля отдалеч и Лео Франко сбърка фатално и си вкара топката във вратата.

Три минути по-късно в 51-та Джузепе Роси изведе зад отбраната на „дюшекчиите” Йоренте, който се озова сам срещу Франко и изравни резултата.

Пълният обрат в срещата стана в 57-та минута, когато Пирес подаде на Гонсало, който сам срещу Франко не сбърка и направи резултата 3:2.

Домакините отбелязаха четвъртото си попадение в срещата в 68-та минута, когато Санти Касорла с много хубав пас намери Роси в наказателното поле на Атлетико, след което италианецът финтира защитник на Атлетико и излъга Лео Франко за да прати топката за четвърти път в мрежата на „дюшекчиите”.

В 83-та минута Симао се измъкна от защитниците на Виляреал и излезе сам очи в очи с Лопес, след което с премерен удар намали преднината на „жълтата подводница”.

Пълната драма настъпи в 85-та минута, когато Симао центрира от пряк свободен удар в наказателното поле на Виляреал, след което Раул Гарсиа с глава изравни резултата.

След това равенство Виляреал остана на трето място с 18 точки, докато Атлетико Мадрид е на десета позиция с 10 точки.