Плеймейкърът на Еспаньол Йоан Верду изненада изключително неприятно феновете на тима, като заяви, че ще напусне отбора през лятото след 4-годишен престой.

Предполага се, че 30-годишният халф ще премине при бившия си наставник Маурисио Почетино в Саутхемптън, но гръцкият гранд Олимпиакос също има интерес към него.

Верду имаше повече от ключова роля през миналия сезон, но неразбирателство с ръководството го е подтикнало към решението да потърси късмета си другаде.

„Направих каквото можах. Вярвах, че тук ще приключа своята кариера, но клубът не ме цени толкова, колкото си мислех“, откровен бе полузащитникът. „Проблемът не е само икономически, но се корени и в доверието, и в чувството да бъдеш важен.“

„Всичко започна преди две години и половина, когато отказах две оферти и клубът ми обеща неща, които не изпълни. Те ми казаха, че ако остана, всичко ще бъде уредено. Думи, в които аз повярвах. В този период обаче нямах повече сили да търся споразумение.“

„Реших да не приема предложението за нов договор и оттук насетне ще разглеждам други оферти. Избора си ще направя в следващите няколко часа или дни. Вярвам, че в мен има още много футбол, щом клубът не мисли така – тяхна работа. Тези четири години бяха чудесни. Винаги се сещам за моментите, когато името ми звучеше от трибуните, и за всички голове, които съм вкарал“, завърши Верду.