Елче стигна до изключително драматична победа с 1:0 при домакинството си на Хетафе в мач от 32-я кръг на Примера дивисион. Единственото попадение в срещата падна в третата минута от добавеното време на срещата, а негов автор бе Боакие.

Бившият футболист на Левски Гари Родригес започна като титуляр и остана на терена до 81-та минута, когато бе сменен от Аарън Нигуес.

Домакините имаха надмощие в първите минути от срещата. В 7-та Кристиан Ерера стреля опасно, но Кодина спаси.

Хетафе отговори в 12-та минута, когато Лафита стреля, а топката срещна гредата, след което се върна в Хуан Родригес, който стреля, но Ману Ерера спаси.

Домакините имаха основателни претенции за дузпа в 28-та минута, когато Борха игра с ръка в наказателното поле на Хетафе, но съдията Иглесиас Виянуева подмина ситуацията.

Гари Родригес пропусна идеална възможност да се разпише в 37-та минута, когато след неговия удар топката премина на сантиметри над напречната греда в аут.

През второто полувреме играта бе доста накъсана и изнервена, а двата отбора не създадоха сериозни опасности пред двамата вратари.

Единственият гол падна в третата минута от добавеното време, когато след центриране в наказателното поле на Хетафе Боакие засече топката с глава и я прати във вратата на Кодина.

След този успех Елче се изкачи на четиринадесето място с 35 точки, докато Хетафе остана над зоната на изпадащите, като е на седемнадесета позиция с 31 точки.