В мач от 15-я кръг на Примера дивисион Реал Мадрид победи с минималното 1:0 като гост Атлетик Билбао на стадион „Сан Мамес”. Това е 11 победа за „белия балет”, който увеличи преднината си пред втория Барселона на седем точки преди утрешния мач между каталунците и Депортиво Ла Коруня на „Ноу Камп”.

Мачът започна с по едно положение за двата отбора. Първо домакините в 8-та минута чрез Давид Лопес имаха възможност да открият резултата, но ударът на футболиста на Атлетик бе избит от Икер Касияс.

След 180 секунди Раул комбинира с Робиньо и бразилецът стреля опасно, но топката излезе в аут.

До края на първото полувреме отборът от Билабо имаше още едно положение пред вратата на Реал, но удар на Йоренте бе спасен след много добра намеса на Касияс.

В 55-та минута холандския нападател на „белия балет” Рууд ван Нистелрой се възползва от грешка на вратаря на домакините Арансубия и отбеляза единственото попадение в срещата.

До края на срещата Реал владееше инициативата, като пропуски пред вратата на Атлетик направиха Раул, Баптища и Робиньо.

Седем минути преди края на редовното време на мача Нистелрой бе сменен заради проблеми с мускулите и на негово място в игра се появи Гути. Холандският нападател ще бъде подложен на тестове, за да се уточни колко тежка е травмата и дали той ще може да вземе участие в двубоя срещу Лацио от Шампионската лига.