Бившият футболист на Левски Гари Родригес записа втория си мач за испанския елитен Елче, който завърши при 0:0 като домакин на Бетис в 28-ия кръг на Примера дивисион. Холандецът се появи на терена като смяна в 60-ата минута, след като неговият съотборник Ману Дел Морал получи контузия и трябваше да напусне терена.

Двубоят като цяло бе равностоен, макар че Елче имаше леко превъзходство в головите ситуации. Още в 16-ата минута Диего Перес опита да притеснява вратаря Антонио Адан с далечен шут, който обаче прелетя над целта.

В средата на втората част Кристиан Ерера бе много близо да изведе домакините напред, след като получи хубав пас в наказателното поле. Той обаче шутира в центъра на вратата и също не създаде главоболия на противниковия страж. Гостите от Севиля веднага тръгнаха на мълниеносна контраатака, при която Седрик се оказа на стрелкова позиция, ала изпълнението му прелетя на сантиметри покрай дясната греда.

В крайна сметка двата отбора си поделиха по точка от сблъсъка, като Елче е 13-и с 30 точки, докато Бетис си остава последен в Примера дивисион с 18 пункта.