Новият треньор на Валенсия Гарин Невил посрещна доста остро твърденията в Испания, че назначението му е просто ход, с който напрежението около клуба да спадне.

Бившият защитник на Манчестър Юнайтед и настоящ асистент-треньор в английския национален тим се оказа изненадващия наследник на Нуно Еспирито Санто, който беше освободен през декември. Това бе първото сериозно назначение за Невил, който дотук се изявяваше предимно като телевизионен анализатор.

Медиите в Испания обаче пуснаха слуха, че собстеникът на „лос че“ Питър Лим е поискал от агента Жорже Мендеш да намери треньор, който не е свързан с него, за да не се говори, че влиянието на бизнесменът в клуба е безгранично.

„Никога не съм чувал нещо по-откачено в живота си“, коментира Невил. „Това е една измислена история, в която няма и грам истина.“

„Наистина не знам какво да кажа по този повод. Всичко това е една безмислица. Ако бяхме в Англия, щях да ругая, но не съм много сигурен, че моят преводач би бил в състояние да предаде казаното от мен.“

„Тъй като работя в медиите и телевизията през последните 4 години и половина, не се изненадвам от нищо чуто или казано, когато един мениджър губи работата си“, допълни Невил.