Гари Невил продължава да не познава вкуса на победа с отбора на Валенсия в испанското първенство. „Прилепите“ загубиха с 0:2 при гостуването си на Реал Сосиедад на „Аноета“ в мач от 19-ия кръг на Примера дивисион. По този начин воденият от англичанина отбор има четири равенства и две загуби под негово ръководство. В същото време Реал Сосиедад спря пропадането и записа първа победа в последните пет мача в Ла Лига.

Реал Сосиедад започна по-силно мача и в 15-та минута след удар на Карлос Мартинес топката срещна гредата.

Валенсия отговори в 21-та минута, когато след центриране от корнер в наказателното поле на Реал Сосиедад Шкодран Мустафи игра с глава на първа греда и продължи към Родриго, който стреля, но нацели гредата.

Съдията Ернандес Ернандес имаше пълните основания да свири дузпа за Реал Сосиедад в 55-та минута, но арбитърът подмина нарушението на Бараган срещу Елустондо в наказателното поле на Валенсия.

Жауме Доменек направи решаващо спасяване в 63-та минута, след като отрази удара на Рубен Пардо.

Реал Сосиедад поведе с 1:0 в 78-та минута, когато Карлос Мартинес центрира в наказателното поле на Валенсия, където Доменек допусна груба грешка и това позволи на Джонатас да отбележи в опразнената врата.

Баските удвоиха преднината си в 82-та минута, когато Карлос Мартинес отново центрира в наказателното поле на Валенсия, където Джонатас засече топката с глава и я изпрати във вратата на Жауме Доменек.

С този успех Реал Сосиедад се изкачи на четиринайсто място с 20 точки, докато Валенсия е на десета позиция с 23 точки.