Президентът на Хетафе Анхел Торес заяви, че на отбора от Ла Лига е била предложена възможността да привлече Гарет Бейл след напускането на нападателя на Реал Мадрид.

Бейл официално ще стане свободен агент в края на този месец. Договорът му с "белите" изтича и няма да бъде подновен.

32-годишният футболист си търси нов клуб, с който да поддържа физическата си форма, след като вдъхнови Уелс за участие на първото им Световно първенство от 64 години с победа над Украйна в неделя.

Това сложи край на всякакви разговори за оттегляне от футбола, като редица клубове имат интерес към Бейл, включително отбора на родния му град Кардиф Сити и тимове от американската Мейджър Лийг Сокър (МЛС).

Бейл все още може да остане в испанската столица с клуба от Ла Лига Хетафе, който завърши 15-и през сезон 2021/2022.

"Говорих с агентите на Гарет Бейл преди около 45 минути. Те ни го предложиха. Но ще трябва да го проучим с нашия щаб, а също и с ръководството", каза президентът на Хетафе.

Гарет Бейл спечели 16 трофея по време на деветгодишния си престой в Мадрид, но той почти не игра през миналия сезон, в който "белите" завоюваха титлите в Ла Лига и в Шампионска лига. Той участва в седем от 56-е мача на Реал във всички турнири, а само в четири от тях беше титуляр.