Звездата на Реал Мадрид Гарет Бейл е със статут на изолиран в редиците на отбора заради факта, че все още не говори добре испански език. С тази новина излезе британският таблоид „Дейли Мейл“.

Уелсецът вече 2 години играе на „Сантиаго Бернабеу“, а в последните месеци е подложен на убийствени критики от местните медии. Затова доста от изданията на Острова вече открито агитират футболиста да се завърне във Висшата лига, където блестеше с екипа на Тотнъм.

Преди дни агентът на футболиста разкри, че той е бесен от негативизма спрямо него, но не смята да подвива опашка и ще се бори за мястото си сред „белия балет“.

„Дейли Мейл“ обаче твърди, че трудностите, които Бейл среща с усвояването на местния език е една от главните причини за търканията между него и останалата част от съблекалнята. Крилото продължава с интензивните уроци, но без да бележи особен прогрес.

Треньорът на Реал Карло Анчелоти е един от малкото хора в щаба, които говорят идеален английски, но голяма част от играчите на „кралете“ предпочитат общуването да става на испански.

На феновете не се хареса и последното интервю, което Бейл даде пред местно радио на английски език, което наложи и превод в ефир.