Съболезнования към семейството на Тито Виланова не спират да бъдат изказвани от целия футболен свят. Специалистът почина днес след дълга битка с рака.

"Много тъжен ден за всички ни. Тито почина, но остави на всички ни примера какъв боец е. Нека почива в мир, прегръщам семейството и приятелите му", написа в профила си в Туитър вратарят на Манчестър Юнайтед Давид де Хеа.

Прочувствен коментар написа и бившият възпитаник на Виланова на "Ноу камп" Франсеск Фабрегас. Той и Тито се познават от 13 години.

"Тито, благодаря ти за всичко, което даде на мен и на Барса. Всички фенове те ценят и са ти също много благодарни за всичко."

"Аз те срещнах, когато бях на 14 и мога да кажа от личен опит, че хора като теб са изключително редки. Благодаря ти, че винаги вярваше в мен и че ми помогна да преодолея всички лични и професионални проблеми по пътя ми. Почивай в мир, Тито, винаги ще имаш място в сърцата на всички ни", написа Фабрегас.

Вратарят на Атлетико Мадрид Тибо Куртоа и нападателят на Ливърпул Луис Суарес също изразиха съболезнованията си към семейството на Виланова.

"Изказвам искрените си и най-дълбоки съболезнования на семейството и приятелите на Тито Виланова. Нека бъдат силни в този тежък момент", написа Куртоа.

"Почивай в мир, Тито. Цялата ми сила и подкрепа са със семейството", написа пък Суарес. Звездата на Арсенал Месут Йозил също изказа съболезнования.