Реакциите след назначаването на Карло Анчелоти за наставник на Реал Мадрид не закъсняха. Голяма част от футболната общественост изказа мнение, като всички се обединиха около становището, че италианецът е сред най-добрите специалисти в областта на Царя на спортовете. Ариго Саки, Златан Ибрахимивич, Тиаго Силва, Андреа Пирло са само част от лицата, които похвалиха щедро новия „кралски наставник“ и му пожелаха успех.

„Анчелото е гаранция за триумфи. Той е истински майстор, най-добрият сред най-добрите. Той е много адаптивен, а отборите му винаги имат собствен стил. Неговият начин на работа се откроява с индивидуалност, а колективът е винаги на топ ниво“, заяви италианският специалист Ариго Саки минути след официалното обявяване на новината.

Нападателят на Пари Сен Жермен Златан Ибрахимович, който игра през изминалия сезон именно под ръководството на Анчелоти сподели: „Работил съм с много специалисти, но никога с такъв като Анчелоти. Той има уникална връзка с играчите. Това е ключът към успеха. Той е елегантен и фин човек във всичко, което прави. Много мил и търпелив. Печели доверието на футболистите“. Съотборникът на Ибра, Тиаго Силва допълни: „Карло разбира футболистите, както никой друг. Разбира професията в детайли. Умее да говори в съблекалнята, умее да подбира най-точните думи, за да бъде чут. Винаги мисли за победа“.

Емблематичният Андреа Пирло, който само преди дни записа мач номер 100 с екипа на Италия, бе категоричен: „Анчелоти е находка за всеки отбор“, а Фабио Канаваро допълни, че бившият треньор на ПСЖ е с повече от приятен характер и обясни, че умее да се разбира с всички.