През януарския трансферен прозорец Матийо Фламини премина в Хетафе, който е шестият отбор в неговата кариера.

Това, което е най-изненадващо за Фламини е, че той със сигурност е най-богатият футболист в света. По време на своята 14-годишна кариера той никога не е криел, че има бизнес планове, които са много по-сериозни, където успя да постигне още по-голям успех в сравнение с този на футболния терен.

През 2008 година Фламини основава компанията за биотехнологии „GFBiochemichals“, която произвежда фруктова киселина, химикал, който може да замени петрола и е посочен като един от 12 ключови материала за развитието на по-екологичен и по-зелен свят.

Фламини държа в тайна тази своя компания до 2015 година, когато разкри: „Кариерата на футболиста е пълна с възходи и падения. Това ми помогна да изясня мислите си и да гледам напред в бъдещето за нещо различно. Това бе интелектуално предизвикателство“.

Компанията му е оценена на 30 милиарда евро от консултантската фирма KPMG.

Това показва, че Фламини може да купи най-добрите отбори в света на куп. Манчестър Юнайтед е оценяван на 3,1 милиарда евро, Реал Мадрид на 2,976 милиарда, Барселона на 2,765 милиарда, а Байерн на 2,445 милиарда евро.