Футболистите на Барселона, спортно-техническото ръководство на клуба и вицепрезидентът Рафаел Юсте заедно с още един цял автобус делегация спаха във френското градче на лазурния бряг Кан.

Въздухоплаването в цяла Европа е затруднено заради вулканичната пепел от вулкана в Исландия и ръководството на Барселона взе решение отборът да тръгне за Милано с автобус.

Каталунците вчера по обед тръгнаха от Барселона до Кан и преминаха по-голямата част от разстоянието до Милано. Клубът организира пътуването до италианската столица на модата с два автобуса, като в единия бяха футболистите, спортно-техническото ръководство и вицепрезидентът Рафаел Юсте, а в другия останалата част от персонала и делегацията.

Барселона направи преход от 634 километра до Кан и късно вечерта се настани в хотела си, където играчите се отдадоха на почивка, като повечето предпочетоха след вечеря веднага да се отправят по леглата си. По пътя клубният автобус на каталунците спря няколко пъти за зареждане на гориво и почивка за футболистите, които веднага бяха наобиколени от свои фенове. Меси очаквано бе най-атакуван за снимки и автографи.

След закуска и лека разходка каталунците ще тръгнат за Милано, като им остават да преминат още 274 километра за около два часа и половина.

Все още не е ясно дали президентът на Барселона Жоан Лапорта ще присъства на мача, като шансовете той да е в ложите на стадион „Джузепе Меаца” се увеличават, тъй като летището в Милано бе отворено тази сутрин.