Футболистът на Виляреал Рубен Семедо се забърка в още по-сериозен скандал, след като полицията откри в неговия дом пистолет.

Семедо и неговия братовчед бяха арестувани заради физическо насилие над друг човек.

Действията на Семедо са били провокирани от това, че е заловил в дома си въпросния човек, който вече изнасял част от плячката при опит за обир в дома на играча на „жълтата подводница“. Затова футболистът сам въздал правосъдие на крадеца.

Ищецът е дал показания, като твърди, че футболистът на Виляреал е бил заедно с друг човек и е бил държан в стая, след като е бил хванат да краде пари. Той е имал синини, счупен глезен и твърди, че по него е стреляно, въпреки че не е бил засегнат от нито един куршум.

Жертвата идентифицира Рубен Семедо и неговия братовчед.

Полицията направи обиск на дома на Семедо, в който освен пистолета е открито, че в сутерена на къщата му има дискотека, където играчът на Виляреал е купонясвал до ранни зори, за което сигнализираха и неговите съседи.

Играчът отрича всички обвинения срещу него.

Агентът на футболиста Касто Балде пътува в ранните часове на днешния ден до Валенсия, за да бъде близо до своя играч.

Балде категорично отхвърли тиражираните информации, които се появиха в публичното пространство.

Виляреал започна вътрешноклубно разследване за инцидента. От клуба обясниха, че са "значително притеснени" и че ще предприемат "действия, отговарящи на сериозността на случая".

Португалски национал в ареста за побой, може да загази

23-годишният футболист не за първи път се забърква в подобни скандали. През ноември той влезе в дискотека във Валенсия с огнестрелно оръжие, а при друг инцидент удари мъж със стъклена бутилка по главата.